Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

Samenwonen of trouwen

Gaat u samenwonen of trouwen? Dan kan het zijn dat u wat moet regelen voor uw partner. Hieronder zetten we het op een rijtje.

Kunnen we u helpen?
We staan elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.
In dit artikel
Samenwonen en trouwen

Samenwonen? Meld uw partner aan.

Woont u samen en hebben u en uw partner een samenlevingscontract? Stuur ons dan een kopie van uw samenlevingscontract. Dit contract moet getekend zijn bij de notaris. Anders heeft uw partner namelijk geen recht op partnerpensioen.

Heeft u geen samenlevingscontract? Samen een samenlevingsverklaring ondertekenen is dan ook voldoende. Het formulier kunt u bij ons opvragen.

Getrouwd of geregistreerd partnerschap in Nederland? U hoeft niets te doen.

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap in Nederland? Dan hoeft u uw partner niet bij ons aan te melden. Als u overlijdt, kijken we of u een partner had. Die krijgt dan automatisch bericht van ons.

Getrouwd of geregistreerd partnerschap in het buitenland? Meld uw partner aan.

Trouwt u of gaat u samenwonen in het buitenland? Dan krijgen we dat niet automatisch door van de gemeente. Stuur ons in dat geval een kopie van de huwelijksakte of het notarieel samenlevingscontract én van het paspoort of de identiteitskaart van uw partner.

Hoeveel nabestaandenpensioen krijgt uw partner?

Overlijdt u terwijl u pensioen bij ons opbouwt? Dan krijgt uw partner een nabestaandenpensioen van ons. Uw partner is degene met wie u bent getrouwd of met wie u een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract heeft.

Heeft u vragen? We helpen u graag.

Wilt u meer weten over wat u moet regelen voor uw pensioen als u gaat samenwonen of trouwen? Neem dan gerust contact met ons op. Of check deze website van de overheid – daar vindt u ook veel informatie.

Was deze pagina behulpzaam?

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.