Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

Overlijden

U wilt dat uw partner en kinderen goed verzorgd achterblijven als u komt te overlijden. Hieronder vertellen we wat er voor hen is geregeld. 

Kunnen we u helpen?
We staan elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.
In dit artikel
Overlijden

Nabestaandenpensioen

Als u overlijdt, krijgt uw partner nabestaandenpensioen. Dat noemen we ook wel partnerpensioen. Uw kinderen krijgen ook een nabestaandenpensioen, ook wel wezenpensioen genoemd. Dat krijgen ze tot ze 18 jaar oud zijn. Of tot hun 27e, zolang ze een opleiding volgen.

We zorgen ervoor dat de uitkering zo snel mogelijk geregeld is.

Hoeveel geld krijgen mijn partner en kinderen als ik overlijd?

Op uw pensioenoverzicht kunt u zien hoeveel uw partner en kinderen van ons krijgen als u overlijdt. En op MijnPensioenoverzicht.nl ziet u een totaaloverzicht van wat er aan nabestaandenpensioen is opgebouwd voor uw partner en kinderen.

Wat moeten mijn partner en kinderen regelen als ik overlijd?

Als u in Nederland woont en overlijdt, hoeven uw nabestaanden dat niet door te geven. We krijgen automatisch bericht van uw gemeente. Woont u in het buitenland en overlijdt u? Dan moeten uw nabestaanden dat wél aan ons doorgeven.

Uw partner en kinderen krijgen enkele dagen na uw overlijden een brief met een aanvraagformulier van ons. Daarmee kunnen zij het nabestaandenpensioen regelen.

Wanneer krijgen mijn partner en kinderen de eerste betaling?

Uw partner en kinderen krijgen de betaling rond de 25ste van iedere maand. Rondom feestdagen kan de betaling vertraging oplopen.

Heeft u vragen? We helpen u graag.

Wilt u meer weten over wat er met uw pensioen gebeurt als u komt te overlijden? Neem dan gerust contact met ons op.

Was deze pagina behulpzaam?

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.