Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

Premie en opbouwpercentage 2024 omhoog

Geplaatst op 13 december 2023

Bouwt u momenteel pensioen op bij Bpf HiBiN via uw werk? Dan hebben wij goed nieuws voor u. In een ander nieuwsbericht hebben wij u al laten weten dat het pensioen dat u tot nu toe heeft opgebouwd omhooggaat met 2,5%.

Met dit bericht informeren we u dat u iets meer pensioenpremie gaat betalen. Maar daardoor heeft u wél een volledige pensioenopbouw in 2024. Hoe zit dat precies?

Goed nieuws premie en opbouwpercentage 2024 omhoog
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

Iets meer pensioenpremie, volledige opbouw in 2024

Als werknemer bouwt u elk jaar over een deel van uw salaris een percentage aan pensioen op. Daarvoor betaalt u, samen met uw werkgever, pensioenpremie. De sociale partners (de werkgeversorganisatie en de vakbonden) bepalen de hoogte van de pensioenpremie.

Die sociale partners hebben nu besloten om de pensioenpremie iets te verhogen: van 25,2% naar 25,35% van de zogenoemde pensioengrondslag. Dat is het bedrag waarover pensioen kan worden opgebouwd. De hoogte van de pensioenpremie wordt in de nieuwe cao opgenomen.

Deze nieuwe premie is genoeg om voor 2024 de pensioenopbouw van 1,625% toe te kennen die in het pensioenreglement staat. Door de gestegen rente afgelopen jaar, is het voor Bpf HiBiN nu goedkoper geworden om pensioen ‘in te kopen’. Het opbouwpercentage gaat daarom vanaf 1 januari 2024 omhoog van 1,217% naar 1,625%.

Wat betekent dit voor u als werknemer in 2024?

U gaat zelf iets meer pensioenpremie betalen. Vanaf 1 januari 2024 wordt dat 8,45% in plaats van 8,4%. Uw werkgever betaalt het andere gedeelte van de pensioenpremie: 16,9%.

De verhoging van het opgebouwde pensioen en het nieuwe opbouwpercentage verwerken we in de pensioenadministratie. U kunt dan op https://mijn.bpfhibin.nl bekijken wat dit voor úw pensioen betekent. U ziet dat ook terug op www.mijnpensioenoverzicht.nl en natuurlijk op uw pensioenoverzicht over 2024. Dat overzicht krijgt u halverwege 2024.

Heeft u vragen? We helpen u graag!

Als u na het lezen van dit nieuwsbericht (andere) vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wist u trouwens dat veel antwoorden over pensioenzaken bij Bpf HiBiN snel en makkelijk te vinden zijn op deze website, bij de veelgestelde vragen? En natuurlijk kunt u op onze website ook het pensioenreglement van Bpf HiBiN vinden.

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.