Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

Pensioen opbouwen voortaan vanaf 18 jaar

Geplaatst op 10 oktober 2023

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen (WTP) ingegaan. Een van de grote veranderingen is dat je vanaf 1 januari 2024 vanaf je 18e pensioen gaat opbouwen in plaats vanaf je 21e. Hieronder vertellen we je wat dat voor jou betekent.

Pensioen opbouwen voortaan vanaf 18 jaar
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

Nieuwe pensioenregeling vanaf 1 januari 2026

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen (WTP) ingegaan. Dat betekent dat ook Bpf HiBiN een nieuwe pensioenregeling krijgt. Bij die regeling wordt de premie het uitgangspunt. Samen met onze sociale partners (vakbonden en werkgeversorganisatie Koninklijke Hibin) verwachten we dat deze premieregeling op 1 januari 2026 ingaat.

 

Pensioen opbouwen vanaf 18 jaar vanaf 2024

Maar al voor die datum krijg je als werknemer te maken met veranderingen. Vanaf 1 januari 2024 gaat namelijk de leeftijd waarop je pensioen gaat opbouwen in Nederland omlaag: van 21 naar 18 jaar. Werk jij in de bouwmaterialenhandel? Dan doe je vanaf 1 januari voortaan vanaf je 18e verplicht mee met de pensioenregeling van Bpf HiBiN. Je gaat dus langer pensioen opbouwen.

 

Lager netto-inkomen voor jongeren

Ben je tussen de 18 en de 21 jaar? Dan gaat je netto-inkomen omlaag. Je gaat namelijk vanaf 2024 premie voor je pensioen betalen. Daardoor hou je netto minder over. Maar ook werkgevers krijgen meer kosten. Zij moeten immers voor meer medewerkers premie (de werkgeversbijdrage) betalen.

 

Vragen?

We houden je natuurlijk op de hoogte als het gaat om de aanpassingen in de Pensioenwet. Heb je er vragen over, of over andere pensioenzaken, neem dan gerust contact met ons op. En check zeker ook eens het overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp – wie weet staat het antwoord op je vraag ertussen!

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.