Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

Nieuw portaal live!

Geplaatst op 01 juli 2024

Vanaf nu kun je in het portaal ‘Mijn BpfHiBiN’ alles vinden om snel en simpel inzicht te krijgen in jouw pensioen. We leggen het in dit bericht uit.

Nieuw portaal live
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

Waar vind je ‘Mijn BpfHiBiN’?

Op deze website zie je rechtsboven in de menubalk de blauwe button ‘Mijn BpfHiBiN’ staan. Nadat je erop hebt geklikt, opent de pagina van het portaal. Om veilig in te loggen op het portaal, heb je jouw DigiD nodig.

Mijn gegevens

Hier vind je al je persoonlijke gegevens. Is er iets veranderd? Dan kun je dat hier aanpassen. Controleer meteen even of we jouw (juiste) privé-mailadres al hebben!

Mijn pensioenrechten

Je pensioenopbouw is gebaseerd op een aantal gegevens, zoals salaris, aantal uren, opbouwpercentage enzovoort. In ‘Mijn pensioenrechten’ zie je de meest recente. Maar ook hoeveel je al hebt opgebouwd en welk bedrag je kunt bereiken op het moment dat je met pensioen gaat. En je vindt er de verwachte datum waarop je voor het eerst je AOW-uitkering van de overheid krijgt. 

Mijn documenten

Zijn er persoonlijke overzichten voor je? Dan staan ze hier voor je klaar. Denk aan je jaarlijkse pensioenoverzicht (het UPO) en specificaties en jaaropgaven als je al met pensioen bent. In de toekomst vind je hier ook andere berichten van ons, zoals brieven en uitnodigingen voor bijeenkomsten. Je krijgt automatisch een e-mail als er iets voor je klaarstaat.

Mijn pensioenplanner

Het belangrijkste onderdeel van het portaal is de pensioenplanner. Vanaf nu kun je zelf berekenen hoe jouw pensioen eruit komt te zien in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je:

  • zelf een datum kiest om je pensioen te laten ingaan;
  • met deeltijdpensioen gaat;
  • partnerpensioen ruilt voor ouderdomspensioen;
  • eerst een hoger en daarna een lager pensioen wilt krijgen, of andersom;
  • eerder wilt stoppen met werken, maar je pensioen nog niet wil laten ingaan.

De planner laat je het totale pensioenbedrag zien, inclusief jouw AOW-uitkering als je dat wilt. De getoonde bedragen zijn vóór belasting. Hou er wel rekening mee dat alle bedragen een indicatie zijn. Pas als je echt met pensioen gaat zijn ze definitief.

 Kom je er zelf niet uit met de pensioenplanner? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! 

Iets veranderen rondom je pensioen?

Heb je het portaal bezocht en wil je iets veranderen rondom je pensioen? Dan kun je bij ons terecht voor meer informatie.

Binnenkort nóg meer mogelijk

De ontwikkeling van ons portaal staat niet stil. Zo kun je er binnenkort zelf:

  • je pensioen aanvragen;
  • je waardeoverdracht regelen;
  • je partner aanmelden;
  • je rekeningnummer wijzigen.

Heb je vragen? We helpen graag!

Als je na het lezen van dit bericht vragen hebt over het deelnemersportaal of jouw pensioen, neem dan gerust contact met ons op. Wist je trouwens dat veel antwoorden over pensioenzaken bij Bpf HiBiN snel en makkelijk te vinden zijn op onze website, bij de veelgestelde vragen?

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.