Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

‘Bedrag ineens’ opnieuw uitgesteld

Geplaatst op 14 november 2023

De invoering van het bedrag ineens is opnieuw uitgesteld: ook 1 juli 2024 is niet meer haalbaar. De nieuwe wet gaat nu niet eerder dan 1 januari 2025 in.

'Bedrag ineens' opnieuw uitgesteld
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

5e keer uitstel

In ons nieuwsbericht van 6 juli las u het al: het wetsvoorstel ‘Bedrag ineens’ is verschillende keren uitgesteld. Deze week is bekend gemaakt dat ook de invoeringsdatum van 1 juli 2024 niet meer haalbaar is. Demissionair minister Schouten besloot daarop de invoeringsdatum voor de 5e keer uit te stellen, deze keer naar 1 januari 2025.

Wat is ‘bedrag ineens’?

Met het bedrag ineens kunt u een deel van uw opgebouwde ouderdomspensioen in 1 keer laten uitbetalen. Dat kan alleen op het moment dat u met pensioen gaat. Er geldt dan een maximum bedrag van 10% van uw opgebouwde ouderdomspensioen. Meer informatie over het bedrag ineens vindt u in ons vorige nieuwsartikel over dit onderwerp en hier.

Waarom opnieuw uitstel?

Het lukt de Tweede Kamer niet om de nieuwe pensioenkeuze ‘Bedrag ineens’ nog dit jaar te behandelen. Het wetsvoorstel staat nu voor begin 2024 op de agenda. Daarna moet de Eerste Kamer het voorstel nog goedkeuren. Tegelijkertijd hebben pensioenfondsen tijd nodig om hun deelnemers – ook u dus – hierover te informeren. Het is namelijk belangrijk dat u een goede keuze kunt maken. Daar zijn 6 tot 9 maanden voor nodig. Daardoor is de datum van 1 juli 2024 niet meer haalbaar.

Vragen? We helpen u graag!

We houden u natuurlijk op de hoogte als het gaat om deze nieuwe wet. Heeft u er vragen over, of over andere pensioenzaken, neem dan gerust contact met ons op.

 

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.