Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

Update van onze klachtenprocedure

Geplaatst op 30 mei 2024

Net als elke andere organisatie heeft ook Bpf HiBiN een klachtenprocedure. Als dat nodig is, passen we die aan. Dat is nu het geval – hieronder leggen we dat uit.

Update van onze klachtenprocedure
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

Klachtenprocedure

Het is belangrijk om een goede klachtenprocedure te hebben. Een die helder en laagdrempelig is. En die altijd past bij nieuwe ontwikkelingen. Daarom passen we ons klachten- en geschillenreglement en -beleid geregeld aan.

Geschillen Instantie Pensioenfondsen

Als u een klacht of geschil met ons heeft en u komt er niet uit, dan leest u in onze klachtenprocedure precies wat u kunt doen. Vanaf 2024 kunt u terecht bij de Geschillen Instantie Pensioenfondsen in plaats van bij de Ombudsman Pensioenen. De Ombudsman Pensioenen maakt daar nu deel van uit en doet de bemiddeling. Lukt die bemiddeling niet, dan behandelen drie geschillenbeslechters in een commissie het geschil.

De GIP is door de overheid aangewezen als officiële geschilleninstantie voor pensioenfondsen. Alle pensioenfondsen in Nederland zijn bij de GIP aangesloten, ook Bpf HiBiN. Zij doen hun werk onpartijdig en onafhankelijk.

Aanpassing beleid en reglement

Ons klachten- en geschillenbeleid en -reglement hebben we hierop aangepast.

Vragen? We helpen graag!

Als u na het lezen van dit nieuwsbericht (andere) vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wist u trouwens dat veel antwoorden over pensioenzaken bij Bpf HiBiN snel en makkelijk te vinden zijn op deze website, bij de veelgestelde vragen?

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.