Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

Nú kan het nog: zorgen voor later

Geplaatst op 09 november 2023

We weten dat pensioen geen populair onderwerp is. Maar wist je dat bijna 70% van de sollicitanten niet vraagt naar de pensioenregeling? En dat bijna 45% van de beroepsbevolking in deeltijd werkt, maar geen rekening houdt met wat dat voor hun pensioen betekent? Lees hier waarom dat best een groot probleem is.

Nú kan het nog: zorgen voor later
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.
In dit nieuws artikel

Deeltijd = minder pensioen

De NOS meldde het deze week: zeven op de tien mensen die minder zijn gaan werken, hebben niet uitgezocht wat dat betekent voor hun pensioen. Als je nagaat dat bijna de helft van de beroepsbevolking in Nederland (45%) in deeltijd werkt, is dat schrikken. Zo kan een dag per week minder werken bijvoorbeeld betekenen dat je € 27.000 minder pensioen opbouwt. En dat betekent simpelweg € 120 netto per maand minder in je portemonnee na je pensionering.

Het is iets dat de meesten van ons wel herkennen: we focussen ons op vandaag kunnen rondkomen in plaats van na onze pensionering. Je bent daarin niet alleen: 81% van de Nederlanders zegt meer met het pensioen bezig te moeten zijn, maar doet dat niet.

Ga je minder werken, dan kan dat er dus zomaar voor zorgen dat je pensioen straks flink tegenvalt. En omdat het vooral vrouwen zijn die minder werken, is het risico voor hen het grootst.

Het probleem wordt nog groter als je een relatie zonder officieel partnerschap hebt en je niks hebt geregeld als het om je pensioen gaat. Veel pensioengeschillen gaan namelijk over de verdeling van het pensioen.

Vraag naar je pensioenregeling

Pensioen bouw je op terwijl je werkt. En toch vraagt bijna 70% van de sollicitanten niet naar de pensioenregeling van een nieuwe werkgever. Veel werknemers weten ook niet hoeveel pensioen ze krijgen als ze stoppen met werken. Zorg daarom dat je je werkgever ernaar vraagt.

Nu heb je nog invloed

Waar het heel eenvoudig op neer komt: nú is het moment dat je nog invloed hebt op je pensioen. Terwijl je werkt. Denk daaraan als je na je pensioenleeftijd genoeg inkomen wilt overhouden. Je kunt keuzes maken en je pensioen aanpassen op jouw wensen. Een goed geregeld pensioen maakt veel verschil in je leven straks.

Maar dan moet je dat wel op tijd doen.

Check je pensioen

Kijk af en toe of jouw pensioen nog klopt met de plannen die je hebt. Dat doe je makkelijk en eenvoudig op mijnpensioenoverzicht.nl of via de Pensioenchecker-app.

Hulp nodig?

Vind je het lastig om met je pensioen bezig te zijn of heb je vragen? Bel ons dan of neem op een andere manier contact met ons op. We helpen je graag!

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.