Sneller en veiliger pensioennieuws krijgen? Geef uw e-mailadres aan ons door!

Deels met pensioen

Vanaf 5 jaar voor uw AOW-leeftijd kunt u deels met pensioen gaan. De rest van de tijd kunt u blijven werken. Speelt u weleens met die gedachte? Lees dan hier verder.

Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

Wat betekent gedeeltelijk met pensioen gaan voor uw portemonnee?

U kunt vanaf 5 jaar voor uw AOW-leeftijd voor een deel met pensioen. Dat heet ‘deeltijdpensioen’. Voor het andere deel kunt u blijven werken. U kiest zelf voor welk deel u met pensioen wilt.

Als u voor een deel met pensioen gaat, wordt uw pensioen lager. Dat is logisch: als u minder werkt, bouwt u minder pensioen op dan wanneer u volledig werkt. En: een deel van uw pensioen wordt langer uitbetaald. Over de dagen die u nog werkt, blijft u gewoon pensioen opbouwen. Tot uw 67ste.

We begrijpen dat u wilt weten wat het voor u betekent als u eerder met pensioen gaat. We zitten daarom voor u klaar om u stap voor stap mee te nemen in de keuzes die u heeft. Zodat u een goede beslissing kunt nemen.

Ook organiseren we twee keer per jaar onze populaire informatiebijeenkomst ‘Bijna met Pensioen’. Dat is alvast een goed begin! Check onze agenda om voor de datums en locaties.

Deels met pensioen
Was deze pagina behulpzaam?

Hulp nodig bij uw pensioen?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.